IŠVYKA Į KRETINGOS ŽIEMOS SODĄ

  • Paskelbta: 2024-05-30
  • Kategorija: Išvykos

Šį pavasarį su priešmokyklinio ugdymo jungtinės grupės vaikais daug kalbėjome apie tvarumą, išteklius ir jų taupymą, apie gėles ir žolynus. Tad šių metų gegužės 22 d. visa grupės bendruomenė vykome į Kretingos Žiemos sodą. Pasirinkome keliauti tvariai, tad į kelionę išsiruošėme viešuoju transportu. Kelionė vaikams tapo smagia pramoga, neprailgo, o greičiau pasiekti tikslą padėjo sustojimų skaičiavimas. Išlipę autobusų stotelėje, galutinį kelionės tašką pasiekėme pėstute, o eidami per judrią sankryžą prisiminėme ir pakartojome saugaus eismo taisykles.

Kretingos muziejuje mus pasitiko edukatorė Jurgita ir pakvietė kartu susipažinti su Žiemos sode žydinčiais augalais. Augalų pavadinimai sudėtingi, bet vaikų sugalvoti panašūs žodžiai padėjo juos įsiminti, pvz. monstera nuo žodžio „monstras“, achmėja nuo vardo Mėja, kinrožė – arbata, araukarija – raukytis. Lengviausiai įsimenamas augalas ir pats skaniausias buvo bananas. Visi sužinojome, kad tai augalas žolė, kuri gali užaugti iki 12 m aukščio, o vaisių duoda tik 5 gyvenimo metais. Edukacijos pabaigoje laukė užduotis: vaikams reikėjo prie augalų žiedų moldų padėti atitinkamus lapus.

Žiemos sode be augalų vaikai susipažino ir su čia esančiu gyvūnijos pasauliu: vėžliukais, žuvimis bei kanarėlėmis, kurios į save dėmesį atkreipia nuostabiai čiulbėdamos. Pasisėmę žinių, akimis „prisifotografavę“ nuostabių vaizdų, parelaksavę su vėžliukais ir žuvytėmis ant baseinėlių kraštų vėl skubėjome į autobuso stotelę, kur nekantriai laukėme atvykstančio autobuso, ir su smagia nuotaika, pilni pačių geriausių įspūdžių grįžome į ugdymo įstaigą.

Autorius:
Priešmokyklinio ugdymo mokytojos Rūta Domarkienė ir Laima Jakumienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroniniai dienynai
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas