Pradinukų veiklos netradicinėse erdvėse

  • Paskelbta: 2024-05-27
  • Kategorija: Išvykos

Salantų gimnazijos 1b ir 2b klasės mokiniai dalyvavo Salantų miesto bibliotekos organizuotoje edukacijoje-užsiėmime „Dangus griūva“. Mokiniai susitiko su talentinga aktore, kūrėja, edukatore, lėlininke Erika Šuklinskiene. Susitikimo metu mokiniai susipažino su aktorės pagamintomis pirštininėmis lėlytėmis, taip pat sužinojo, iš kokių medžiagų jos padarytos. Lėlininkė iš būrio mokinių išrinko režisierių ir visi kartu, naudodami nuotaikingas pirštinines lėles, suvaidino pasaką „Dangus griūva“.

2b klasės mokiniai gegužės 23 dieną aplankė ir žemaičių sostinę Telšius. Pirmiausia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Mažas piemenėlis turi botagėlį“. Autentiškoje aplinkoje – neturtingo valstiečio sodyboje – užsiėmimo dalyviai susipažino su anuometine aplinka, piemenuko darbu, gyvenimo sąlygomis, apranga. Vaikai apsirengė naminės drobės marškiniais, prijuostėmis, vaikščiojo avėdami klumpes, naščiais nešė kibirus su vandeniu, išbandė botagėlį, žaidė senojo kaimo žaidimus, maitino žole arklius, avis, triušus, lauže kepė „piemenuko kugelį“ – bulves.

Vėliau su turizmo centro gide vaikščiodami po Telšius mokiniai suskaičiavo 53 meškas, susipažino su Telšių miesto mažosiomis ir didžiosiomis skulptūromis, aplankė Telšių Šv. Antano Paduviečio katedrą, pabuvojo ir jos rūsiuose.

Po šios kelionės antrokai džiaugėsi nuostabiai praleistu laiku su draugais.

Autorius:
2b klasės mokytojas Vidmantas Budrys

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroniniai dienynai
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas