Edukacija „Gintaro savybės”

  • Paskelbta: 2023-11-09
  • Kategorija: Išvykos

Nepabūgę lietingų orų, Salantų gimnazijos priešmokyklinės jungtinės ugdymo grupės vaikai lapkričio 9 d. susiruošė į išvyką, kurios metu aplankė Palangos gintaro muziejų ir dalyvavo informatyvioje muziejaus gamtamokslinėje patyriminėje edukacijoje „Gintaro savybės”. Išvykos tikslas – susipažinti su gintaro įvairove, atskirti gintarą nuo akmens stiklo ir kitų medžiagų, susipažinti su cheminėmis gintaro savybėmis.

Užsiėmimą sudarė dvi dalys: teorinė ir praktinė. Teorinėje dalyje vaikai susipažino su unikaliais gintaro eksponatais, bylojančiais apie gintaro susidarymą, žiūrėjo pažintinį filmuką, kaip susidaro gintaras. Praktinėje dalyje, atlikdami bandymus, sužinojo, kaip galima atpažinti gintarą per savo penkis pojūčius, kad gintaras neskęsta sūriame vandenyje, kad yra degus, lengvas, kas yra lyginamasis svoris ir cheminė sudėtis.

Po užsiėmimo vaikai apžiūrėjo gintaro ekspoziciją muziejuje, susidomėję stebėjo gintare įstrigusius vabaliukus, vadinamus inkliuzais.

Edukacija tuo nesibaigė. Lapkričio 10 d. vaikai nešėsi iš namų turimus gintaro dirbinius ar gintaro gabalėlius ir, prisiminę edukatorės pasakojimus, atliko bandymus, norėdami išsiaiškinti, ar gintaras tikras. Atlikę bandymus vaikai surengė savo atsineštų gintarų parodą.

Autorius:
Priešmokyklinio ugdymo mokytojos Laima Jakumienė ir Rūta Domarkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos