Pilietiškumo pamoka su LR Seimo nariu Antanu Vinkumi

  • Paskelbta: 2023-12-08
  • Kategorija: Išvykos

LR Seimo narys Antanas Vinkus pakvietė Salantų gimnazijos mokinius, klasių seniūnus, ir mokytojus į LR Seimą ir suorganizavo nepamirštamą pilietiškumo pamoką. Mokiniai pamatė, kur priimami LR įstatymai, kokia yra Seimo struktūra, kaip vyksta darbas. Didelį įspūdį paliko Kovo 11-osios, Konstitucijos, Pirmojo Nepriklausomos Lietuvos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko salės, jose esančios nuotraukos, daiktai, bylojantys apie svarbius Lietuvai įvykius, primenantys džiaugsmingas ir skaudžias mūsų tautai akimirkas, liudijantys   Lietuvos žmonių stiprybę pasirenkant, priimant sprendimus. Tai padėjo mokiniams suprasti, kas yra LR Seimas, kokia jo misija, koks atsakingas čia dirbančių žmonių darbas.

Seimo spaudos salėje mokiniai praktiškai pasimatavo žurnalistų ir Seimo narių profesijas, pareigas: vieni uždavė klausimus, kiti į juos atsakinėjo.

Ambasadorius Antanas Vinkus parodė mokiniams savo darbo kabinetą, papasakojo, kaip tampama Seimo nariu, kokia yra Seimo nario darbo diena. Mokiniams buvo smalsu, sunkus ar lengvas Seimo nario darbas. Antanas Vinkus atsakė pateikdamas pavyzdį apie šių metų šalies biudžeto priėmimą: Seimo narys priima sprendimus, jam reikia pasirinkti. Kartais tai pareikalauja neparastai daug dvasinės stiprybės. Išlikti padeda ištikimybė savo vertybėms. Ambasadoriaus nuomone, turėti tvirtas vertybes žmogui labai svarbu, ragino mokinius būti darbščius, mylėti savo tėvus, mokytojus ir tėvynę.

Seimo narys domėjosi, kokia yra klasių seniūnų misija gimnazijoje, kokia jų kasdienybė. Įžvelgė, kad klasių seniūnų ir jo, kaip Seimo nario, veiklos turi nemažai panašumų. Juk jie lyderiai!

Ambasadorius pastebėjo, kad šiandienos mokinių lyderystė klasėje, gimnazijoje galbūt yra jų lyderystės ateityje pradžia, galbūt jie būsimi Seimo nariai ar kitų mūsų valstybei reikalingų pozicijų lyderiai. 

Dėkojame Seimo nariui Antanui Vinkui už patyriminę pilietiškumo pamoką.

Dėkojame Seimo nario Antano Vinkaus patarėjams Janinai Kumpienei  ir Juozui Bareišai už sklandų ir šiltą susitikimo organizavimą.

Dėkojame gimnazijos direktorei Aušrai Zebitienei už sudarytas sąlygas mokiniams ir mokytojams nuvykti į Vilnių ir dalyvauti pilietiškumo pamokoje, kurią vedė  nepaprasti mokytojai, kuri vyko nepaprastose erdvėse, kuri paliko neišdildomus įspūdžius.

Kalėdos – tikrai stebuklų metas!

Autorius:
Salantų gimnazijos klasių seniūnai ir mokytojos Lina ir Daiva

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos