INTEGRUOTOS STEAM VEIKLOS „TYRĖJŲ NAKTIS MOKYKLOJE“

Gegužės 24–25 dienomis Salantų gimnazijoje vyko integruotos STEAM veiklos „Tyrėjų naktis mokykloje”. Renginyje dalyvavo 23 mokiniai iš 7, 8 ir 1G klasių. Dirbdami grupėse atlikome įvairias užduotis. Viena iš veiklų, kurią mums organizavo Klaipėdos universiteto vyresnysis mokslo darbuotojas Tomas Ruginis, – edukacinis žygis Salanto upės pakrante. Žygio metu susipažinome su natūralios pievos ir upės ekosistemų biologine įvairove. Po skanios vakarienės gimnazijos laboratorijoje atlikome eksperimentus: nustatėme jonus mineraliniame vandenyje, atlikome daržovių sulčių cukringumo tyrimą, pro mikroskopą tyrinėjome įvairių bestuburių gyvūnų, kuriuos susirinkome žygio metu, sandarą, taip pat tyrinėjome šviesos lūžius. Baigėme vakarą žiūrėdami dokumentinį filmą apie drugelius. Naktį laukė dar viena staigmena – žygis į Imbarės piliakalnį. Kitos dienos rytą vyko dar viena edukacija apie gintarus. Edukaciją organizavo gintarų apdirbimo ir juvelyrikos meistrė Inga Kaubrienė. Ji mus pamokė pasidaryti „Laimės“ apyrankę su gintaro karoliuku.

Tokia naktis mokykloje ir tokia patirtis buvo pirma, bet likome laimingi ir tikimės, kad ateityje bus galimybių vėl dalyvauti tokio tipo užsiėmimuose.

Ačiū renginį organizavusiems mokytojams Rasai Bumblienei, Gintarei Salienei, Aurelijai Bėrantaitei, Bronislovui Bagočiui ir socialinei pedagogei Dinarai Budrienei.

Autorius:
Urtė Martišiūtė, 8b klasės mokinė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroniniai dienynai
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas