APIBĖK DARŽELĮ 2024

Salantų gimnazijos ikimokyklinio ugdymo skyriuje ,,Rasa“ rugsėjo 23–27 dienomis įstaigos vaikams ir darbuotojams vyko judumo savaitė ir akcija ,,Apibėk darželį“.

Mažas fizinis aktyvumas – viena iš būdingiausių šiuolaikinių vaikų gyvensenos ypatybių, be to, turi tendenciją mažėti. Jis yra viena iš didelio antsvorio, padidėjusio kraujospūdžio, cukrinio diabeto ir kitų tarp vaikų dažnėjančių susirgimų plitimo priežasčių.

Akcija „Apibėk darželį“ – tai akcija, kurios tikslas – nepriklausomai nuo vaikų asmeninių ar fizinių galimybių, paskatinti visus vaikus daugiau judėti, pagerinti jų fizinę ir psichinę sveikatą. Ši akcija patraukli tuo, kad labai lengvai įgyvendinama ir nieko nekainuoja. Jos įgyvendinimui nereikia jokios ypatingos įrangos ar sportinės aprangos. Vaikai bėga vilkėdami kasdienę aprangą. Pagal savo galimybes gali dalyvauti ir judėjimo negalią turintys vaikai. Bėgimo laikas – tai ir bendravimo laikas, kada galima pabūti kartu su savo draugais ar pabendrauti su mokytoja ir kitais įstaigos darbuotojais kitoje aplinkoje. Vaikai judėjo be įtampos, laisvai, su džiaugsmu. Linksmą nuotaiką kūrė kartu sportavusi mūsų ikimokyklinio ugdymo įstaigos ugdytinės mama Sonata Valinskienė, kuri mums parodė įvairių pratimų. Vaikai buvo tapę įvairiais vaisių ir daržovių personažais. Su judėjimo nauda supažindino ir viena iš akcijos organizatorių – visuomenės sveikatos specialistė. Į grupes vaikai sugrįžo žvalesni, linksmesni, darbingesni, atidesni ir aktyvesni.

Autorius:
Visuomenės sveikatos specialistė Olga Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroniniai dienynai
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas